İNŞAAT MALZEMELERİ

Geçmişten günümüze insanlık olumsuz çevre şartlarında korunabilmek için çeşitli yapılar inşa etmişlerdir. Günümüzde, daha az yer kaplayan yerleşim alanlarını çok daraltmadan dikey yükselen yapılar kullanılmaktadır. Bu yapılar hem estetik açıdan hem mühendislik açısından önemli konumdadır. Mega Kaya İnşaat yapıların gerek yük durumları altında gerekse depreme karşı sağlamlığının korunması konusunda beton ve çelik kullanımları çok önemlidir.

İnşaat demiri, çekme gerilimlerini ve kayma problemlerini karşılamak amacıyla betonarme yapılarda, beton içine yerleştirilen, özel şekillendirilmiş çeliğe inşaat demiri denilmektedir. Demir yer kabuğunda en çok bulunan metaldir. Demir metalleri, demir cevherinden elde edilmektedir ve doğada nadiren elemental halde bulunur. Metalik demir elde etmek için, cevherdeki maddeleri kimyasal indirgeme yoluyla uzaklaştırılmaları gerekir. Demir, aslında büyük ölçüde karbonlu bir alaşım olarak kabul edilebilecek olan çelik yapımında kullanılır. İnşaat demiri, inşaat yapımında kullanılan en önemli malzemelerden biridir. Yapılarda önemli yer tutan betonarme çeliğinin yerleştirilmesi demir adet, çap, aralık şekillerinin ve pas paylarının tekniğe uygun şekilde yapılması gerekmektedir. İnşaatın sağlamlığında ve dayanıklılığında büyük etki eder.İnşaat demiri imalatı 1420-1470 derece ısıda eritilen cevher veya hurda demire karbon ve bazı kimyasal elementlerin katılmasıyla elde edilir.

Mega Kaya İnşaat, inşaat demiri satışı konusunda Türkiye’nin tüm bölgelerine inşaat demiri tedariği yapmaktadır. Uygun Fiyat ve Hızlı termin için İnşaat Demiri Fiyat teklifi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Gazbeton ürünleri yeni nesil evlerde sıklıkla kullanılan, doğaya uyumlu, bilhassa duvar örme imalatlarında kullanılan, ısı yalıtımını, rutubeti engelleyen bir üründür. Gazbeton ürünler yapılarda büyük bir göreve sahiptir. Duvarların ve dolayısı ile taşıyıcıların güçlü ve sağlam olması için son teknoloji ile üretilmiş nadir bir ürün çeşididir. Gazbeton ile imal edilmiş binalarda nemlilik ve rutubet olmamakta, sıcak ve soğuğa karşı doğal olarak koruma sağlar ve yalıtım hususunda güçlü bir üründür. Gazbeton eski tip tuğla ürünlerden daha kaliteli, boşluksuz ve dolayısı ile daha sağlam bir yapı malzemesidir. Gazbeton örgüsü yapılırken gazbetonun doğal yapısına uygun olan harç ve tutkallar kullanılmalıdır. Klasik çimento ile örgü yapmak mümkün değildir ve yapılmamalıdır. Gazbeton aynı zamanda ekonomiktir, binaların çevre dostu olmasına sebep olmaktadır. Üzerine mantolama ve sıva gibi farklı imalatlarda kolaylıkla yapılabilmektedir.

Gazbeton Ürünleri

En çok bilinen ve en sık kullanılan gazbeton markası olarak bilinmekte olan gazbetonun fikir babası olarak bilinmektedir. Ürünleri farklı ebatlarla ve farklı amaçlarla üretilebilmektedir. Duvar örmede; dilediğiniz kalınlıklarda imalatlar yapmanıza olanak verir özellikte bir duvar imalat ürünüdür. Dilerseniz farklı ebatlara sahip ürünleri ile ince duvarlar örebilir veya kalın ana duvar imalatları yapabilirsiniz. Hem iç duvarlarda hem de dış duvarlarda gazbeton kullanarak yepyeni mekanlar yaratabilirsiniz. Gazbeton ürünler kaliteli, özel olarak imal edilen, beklentileri yüksek bir biçimde karşılayan, yalıtımı ve geçirgenliği yüksek, binalara nefes aldıran bir üründür. Gazbeton aklınıza gelebilecek tüm yapı çeşitlerinde kullanılabilir. Uzun yıllardan bu yana binaların iç ve dış duvar imalatlarında gazbeton ürünlerinden destek alınmaktadır.

Tuğla Nedir?

İnşaat sektöründe çokça kullanılan tuğla, balçığın kalıplara dökülüp yüksek ateşte pişirilmesi ile elde edilen bir yapı malzemesidir. Ekonomik fiyatlı ve çok yönlü oluşu sebebi ile tuğlaların pek çok kullanım alanı vardır. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile beraber çeşitli boyut ve kalınlıklarda üretimi yapılabilen tuğlalar, kullanımlarında birbirlerine yapışmasını sağlayan ekstra bir malzemeye ihtiyaç duyarlar. Bu malzeme harç olarak adlandırılmaktadır. Tuğlaların harçsız kullanımları mümkün değildir.

Tuğla Ölçüleri Nedir?

Tuğlalar fabrikalarda gelişen teknolojik makineler tarafından her ölçüde üretilebilmektedir. Boyutları tuğlanın cinsine göre değişse de genel olarak kullanılan yığma tuğla, 19x9x5 cm boyutlarında delikli olarak tercih edilirler. Bu ürünün delikli modelleri yatay delikli veya düşey delikli olarak ayrılmaktadır.

İnşaat Tuğla Çeşitleri Nelerdir?

Tuğla çeşitleri yapım yöntemlerine, delikli olup olmamalarına ve kullanım alanlarına göre ayrılırlar. Genel olarak bakıldığında 8,5 tuğla çeşidinin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar yığma tuğla, ateş tuğlası, baca tuğlası, asmolen tuğla ve dekoratif tuğla çeşitleridir.

– Yığma Tuğla: Genellikle düşey delikli olarak üretilen bu tuğlalar, dayanıklı yapıları sebebi ile kolonsuz binalarda çokça tercih edilmektedir. 19 cm ve 29 cm boyutları, 13 cm kalınlığı ile darbelere karşı dayanıklı bir tuğla çeşididir.
– Ateş Tuğlası: Yüksek ısıya dayanıklı olarak üretilen bu tuğlalar, şömine, barbekü ve soba gibi alanlarda kullanılır. Birleştirilmeleri sırasında sıradan harç yerine ateşe dayanıklı şamot adı ile bilinen bir harç malzemesi kullanılır. Boyutları 20 cm ve 10 cm olmakla beraber kalınlıkları 2 ile 5 cm arasında değişmektedir.
– Baca tuğlası : Sıcaklığa dirençli olarak üretilen bu tuğlalar, boyutlarına göre çift veya tek delikli olarak imal edilmektedir.
– Asmolen Tuğla: Dayanıklı yapısı sebebiyle tercih edilen asmolen döşemede kullanılan bu tuğla çeşidi, 35 cm’ye varan kalınlığa sahiptir.
– Dekoratif Tuğla: Genellikle dekorasyon çalışmalarında estetik görünümü ile tercih edilen bu tuğlalar, 8, 9 cm gibi az bir kalınlığa sahiptir. Barok, eskitme ve antik tuğla gibi seçenekleri mevcuttur.

Firmamız, satışını yaptığı her türlü tuğla çeşidi için müşteri memnuniyetini garanti etmektedir. Çeşitli ölçü ve türleri ile fiyat bilgileri için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Mermer, metamorfik hareketlerin zamanla oluşturduğu kireçtaşının ısı ve basınca maruz kalmasıyla oluşur. Çoğunlukla mineral kalsitten (CaCO 3 ) oluşmakta ve genellikle kil mineralleri, mikalar, kuvars , pirit , demir oksitler ve grafit gibi diğer mineralleri de içerir . Metamorfizmanın koşulları altında kireç taşındaki kalsit, birbirine kenetlenmiş kalsit kristallerinin bir kütlesi olan bir kaya oluşturmak üzere yeniden kristalleşir.

Renkleri genellikle beyaz ve grimsidir. Fakat yabancı maddeler nedeniyle sarı, pembe, kırmızı, mavimtırak, esmerimsi ve siyah gibi renklerde de olabilirler. Mikroskop altında incelendiğinde, birbirine iyice kenetlenmiş “Kalsit Kristalleri”nden oluştuğu görülür.

Mermer Tarihler boyunca bir çok mimaride kullanılmış ve Osmanlıdan bize kalan bir Tarihtir.
Şuan mermer yerine kullanılabilecek ne kadar taş çıkmış olsa da mermer bir tarihtir onun vazgeçilemez bir nostaljisi vardır. Mermer Türkiye’den çıkan ve ithal bir çok çeşidi bünyesinde barındırmaktadır.

Mermer Kullanım Alanları

Kullanım alanları olarak bina yalıtımlarında, Islak mekan ( Wc, Banyo, Mutfak, Koridor gibi ) diye tabir ettiğimiz bina alanlarında. Yapıların diş mekan peysajlarında. Otel ve alışveriş merkezi gibi yapıların dekarosyonunda. Binaların ortak kullanım alanlarında ( Basamak, Merdiven ve Döşeme gibi ).

Doğaltaştan elde edilen ürünler tarih boyunca insanlar tarafından işlenerek kullanılmıştır.

Mermer uzmanlığı incelik ve dikkat gerektiren bir iş olduğundan nasıl işleneceğinin bilinmesi gerekir.

Önceleri estetik ve dayanıklılığı sebebiyle sanatsal alanlarda kullanılan mermerin bugünkü başlıca kullanım alanları, inşaat sektörü, dekorasyon, heykelcilik,süs eşyalarının yapımı ve mezarcılıktır.

Bloktan üretilen plakalar ve diğer boyutlu ürünler, binaların iç ve dış kaplamasında, taban döşemesinde, merdiven basamaklarında, şömine, mutfak ve banyolarda, taşıyıcı sütunlarda kullanılır.

İç dekorasyonda masa, sehpa, biblo, avize,kültablası vs. ürünlerin yapımında önemli miktarlarda özellikle damarlı mermer, renkli mermer, oniks mermeri ve yeşil somaki tüketilmektedir. Sanat malzemesi olarak anıtlar ve heykellerde ise en değerli mermer türü olan beyaz renkli ve düzenli tane yapılı mermer kullanılmaktadır.

-Doğaltaşlar süsleme ve estetik kullanımlarının yanı sıra dayanıklılıkları, atmosferik şartlar ve çevre kirliliği nedeniyle granit gibi sert taşlar özellikle metro, havaalanları, otobüs terminallerinde, gökdelen ve ticaret merkezlerinin yapımında kullanılmaktadır.

İNŞAAT MALZEMELERİ TOPTAN VE TIR BAZLI SATIŞI GERÇEKLEŞMEKTEDİR.

×